torsdag 12 september 2013

Förhoppningsvis värt tidsfördriv på bussen!

Ok, dags att skriva nåt som några hundra personer kommer att läsa. Känns gott! Då gäller det att vara träffsäker och kärnfull, inte slarva med språket och hålla sig till ett bra och relevant ämne, inte spåra ur, inte blotta sig för mycket men gärna krydda med lite humor (om möjligt) Så, här är mitt alldeles seriösa och hängivna försök till ett läsvärt nr 6 av blogginlägg. Varsågoda!

Åt middag med en av mina närmaste vänninor (det heter så nu när man är nästan 40 år) häromdagen och hon har alltid väldigt fina affärsideer på lager. Den senaste vill jag dela med er, den är genialisk och lova nu att inte sno den. Jag får hoppas att hon har varumärkesskyddat den redan.

Moderbolag
RENT A PARENT AB
När du inte kan....rent a parent
Ingen kan hämta på dagis - Rent a parent
Ingen kan skjutsa till idrotten - Rent a parent
Ingen kan gå på kalaset - Rent a parent
Övriga användningsområden är: föräldrarsamtal, matcher(kravspec stark röst), nattning, osv.....

Dotterbolag
RENT A LIFE AB
När du inte har varken tid, lust, ro eller ork!
Orkar inte gå till jobbet - Rent a life
Ingen lust att gå till gymmet - Rent a life
Bara orkar inte träffa gamla kompisar - Rent a life

Strålande idè, kommer definitivt att göra succe!


Gårdagens dagishämtning. Jag och Ella är på parkeringen och ska hoppa in i bilen. En mamma börjar prata med mig, vi pratar en stund och hon är trevlig. Signe tjurar och står högts upp på trappan som leder ner till parkeringen. Jag packar in Ella i bilen. Signe står kvar däruppe. Mamman jag pratar med har inte registrerat att jag har ett till barn utan pratar glatt vidare. Plötsligt utbrister jag irriterat  - OK, jag åååååker nu. Heeeej dåååååå!! Jag säger det lite argt så att Signe ska förstå att mamma menar allvar här. Då hör jag den trevliga mamman svara - ok, hejdå och hoppar in i bilen.....Signe kom springandes ner för trappan och jag tittar efter mamman i bilen som stirrar rakt fram och kör iväg. 


Pratade med Ludde om bloggen, jag sa till honom att vi måste korta ner alla inlägg. Folk kommer att somna, ge upp och gå vidare. Vända blad. Dessutom sa jag att vi alltid måste ha lite bilder med på inläggen. Jag kan konstatera att jag inte på något sätt har har levt upp till detta. Men, jag kan erbjuda er lite ordspråk som plåster på såren

Vända jackan efter vinden
När musen är borta dansar råttorna på bordet
Som man ligger får man bädda
Finns många fiskar i vattnet

Ja, det finns så många kloka och tänkvärda ordspråk. Härligt!

Ha en superduper dag nu alla fina människor därute!

Kram Jennie1 kommentar: