måndag 23 september 2013

Apropå träning och kroppen

Häromdagen tog jag lilla Ella till lekparken. Lekparken bestod förr av en äppelodling så den är fylld med vackra gamla äppelträd och den ligger placerad precis vid vattnet. Ella vill gunga gungbräda och jag lyfter upp henne. När man bara har ett barn så får man ju vara med och stå framåtböjd över ena änden på gungbräda och trycka ner den. Gärna hårt så att hon studsar upp högt. Jag tar tag i änden, den är mycket tyngre än jag förväntar mig, Jag pressar neråt och släpper upp, ner och upp och om igen. Det tar några långa sekunder mellan varje gång och jag utlöser ett stön när jag pressar ner. Ella tycker det är roligt och skriker - snabbare, snabbare mamma! Men, det går inte. Den är som bly. Jag är helt slut i armarna och benen bränns. Efter ett par gånger ger jag upp.

Vi förflyttar oss till gungorna då jag ser en tjej i 20-års åldern komma gående med en liten flicka i Ellas ålder. Jag sitter på staketet vid gungorna och ser henne gå förbi. Hon har svarta tights med neonränder i hon har sådan där platt jäkla mage som bara 20-åringar har, och till det en liten J-Lo rumpa (som jag för övrigt ser överallt nuförtiden) Flickan säger  - Gungbrädan, gungbrädan! Och tjejen slänger lätt upp ungen på ena sida och tar tag i den andra. Press ner, upp, ner, upp, ner, upp. Det går i ett rasande tempo, samtidigt pratar hon och skrattar. Jag sitter på staketet och känner jeansen skava, lite röd i ansiktet fortfarande från mitt pass och funderar på till vilken nytta jag spenderat tusenlappar på en PT.

 Vi går hemåt och jag bestämmer mig för att göra eldprovet. Det är nämligen så att jag har varit ganska duktig på att dansa förr, alltid tyckt att det är väldigt kul.  Så, för en tid sedan bokad jag upp mig på ett zumba pass. Jag klev in och kände mig trygg. En timme senare var jag helt förtvivlad. Den mjuka gravidmagen och extra kilorna och min ålder hade ställt till det för mig. Jag försökte jucka och dansa, det gick inte alls.

Så, väl hemma springer jag upp för trappan och ställer mig framför spegeln. Jag kör Zumba moves med tempo. Ella ropar därnere - Mamma vad gööööööör du?  Flämtande svarar jag - Ingenting gumman, jag kommer ner snart!  Jag tar i för allt jag kan. Det går ganska bra, inte helt ok men jag inser att resan dit är lång.

I morgon kör jag ett Core pass kl 12.00, och då jäklar!

Kram Jennie2 kommentarer: