torsdag 5 september 2013

Dagen som gått

Godmorgon alla kära! ( ja, det här är Jennie, Ludde börjar inte så här ödmjukt)

Igår var ännu en alldeles strålande dag, det här värdet är helt underbart. Ibland gör det mig nästan lite ledsen när jag tänker på att vi vanligtvis i Sverige inte har så många soltimmar på sommaren. Vi  är inte bortskämda precis. Kanske är det därför jag upplever att alla är lite extra lyckliga? Solens strålar och ljus gör oss gott, och alla verkar ha haft en fantastisk sommar. Härligt tycker jag, det är vi så värda!

Under min promenad med hunden igår insåg jag att man på telefonen kan spela in sig själv. Sjukt kul ju tänkte jag. Så, jag spelar in lite "reklamfilmer" längs med vattnet - Hello and welcome to my archipelago osv, även några tacktal blev det - I would like to thank my family, god and my manager for beliveing in me and my music... Ja ni vet, sånt där man höll på med när man var yngre. Eller jag åtminstone. Jag närmar mig sedan lekparken och ställer mig under ett äppelträd för att spana på en grupp mammor med deras barn, jag gör samtidigt en informationsfilm om vad mammor har med sig till parken. Smått och gott som blöjor, våtservetter ( kanske rentav ett litet etui där dom ligger placerade i), nappar (också gärna i en liten plastförpackning så att det inte samlas några dammkorn), nappflaska, välling, majskrokar ( i en påse med sånt där plastspänne), liten burk med kex, gosedjur, ombyteskläder, underlag för byte av blöja, leksaker, bitringar, nikotinplåster (för mamman), en banan (i ett plastskal) vattenflaska....ja ni fattar!

Ingen lägger märke till mig när jag står där så jag bestämmer mig för att klättra upp i trädet för att få en bättre synvinkel. När jag väl riggat kameran och är redo för knäcket (min man jobbar med tv och man säger så) så ser jag gruppen packa ihop och röra sig mot mig, (enda vägen till parkeringen). De går förbi. Jag sitter däruppe i trädet och tittar på dem, hoppas att de inte ska göra så stor affär av det hela. En mamma tittar upp och utbrister - Men hej är det Ella och Signes mamma?  Jag känner igen henne vi har barn på samma dagis.  Jag sitter med min mobil i trädet och tittar ner på henne och säger. - Ja det stämmer, är allt bra? Hon svarade nåt och promenerade vidare. Väldigt trevlig tjej, hade absolut kunnat bli kompis med henne om vi träffats under andra omständigheter.
Kan tillägga att allt detta (förutom mamman) finns på film! Hårdvaluta på den!

Idag tar vi nya tag! Idag ska jag sätta på mig businesskläder och hämta på dagis, stryka längs med korridorerna och vänta in henne, när hon kommer ska lite snabbt hälsa på henne med pondus och styrka, en sån som lyser av god självkänsla och absolut utan problem kan sitta uppkurad i ett träd och spela in informationsfilmer om mammor i parken.

Nåja, nog om detta. Idag har jag puffat upp kuddarna till soffan, flyttat runt lite tavlor, och funderat mycket på ordet stilleben. Ett ord jag absolut inte kan uttala och ännu mindre förstå. Är det en grupp fina prydnadssaker man ställer i hop? I sådana fall tror jag rätt och det är det jag strävar emot. Att fylla mitt hem med olika stilleben, precis som inredningstidningarna säger. Jag ska inte tänka själv utan kopiera stilen rakt av. Det är ju tryggt, man kan liksom inte gå fel då ju. Som när man handlar kläder. Man går in och säger  - Ge mig allt som alla skyltdockor har på sig, från topp till tå. Fördelar med detta: du är trendig, allt matchar och det går snabbt. Skitsamma om det är snyggt, det är ju inne och rätt så det räcker, blanda inte in tycke och smak.
Har även insett att jag är till 80% ironisk. Möjligtvis 76% eller kanske rentav 78% men jag älskar ironi. Tror ibland dock att det är ett sätt att undvika tala om vad man egentligen tycker och tror på, antingen så vet man det inte (som jag, som vill kopiera inredningsuppslag) eller så är man bara lite hemlig. Jag vet inte. Men en sak är säker att har du läst hela vägen ner hit då älskar jag dig! Och jag älskar dessutom paranteser, glömde bort att nämna det. Puh, vilken tur att jag kom i håg!


Ha en fin dag vänner!

2 kommentarer:

  1. Ville bara meddela att det nu också går bra att kommentera :-)//Ludde

    SvaraRadera
  2. Sjukt kul! (försökt kommentera från FB flera ggr men inte lyckats)/Anna P

    SvaraRadera