onsdag 27 november 2013

En riktig energi-boost

Energi. Energiiiii. E.N.E.R.G.I!

Positiv energi. Negativ energi.

Energi kommer i många olika skepnader. Energitjuvar exempelvis. I HATE THEM! Gör inte ni?


Del 1 - Negativ energi

(Hoppa över del 1 om du inte orkar läsa om saker som kan stjäla din positiva energi. Gå då direkt till del två)
Energitjuvar är självklart olika för olika personer men i grunden stjäl de vår positiva energi och ersätter den med nån sorts tråkig energi. Vi mår lite sämre än innan vi blev bestulna. Det kan vara ett samtal, en "vän", en kund, en kollega, någon okänd eller något annat som är boven. Somliga människor dras till negativ energi. Det är precis som att de VILL ha tråkigt. Vill vara i misär. Vill ha det sämst av alla. Vill att man ska tycka att de är det lägsta väsen som skådats. Jag anser att du alltid har ett val. Ibland kan det dock vara svårt att se ljuset. Men det finns där. Jag lovar. Du kanske behöver se på det i en annan vinkel bara.

Okej, nog om det. Det ska ju vara en energigivande blogg det här, ingen energislukare. Så nu vänder vi blad.

Del 2 - Positiv energi

Positiv energi får vi givetvis från olika håll. Det kan vara från våra barns leenden. Om någon ler åt mig på gatan. När du hittar ett wifi på en egyptisk turistort. När någon säger något positivt till mig som jag inte förväntat mig. När man får beröm. Eller en så enkel sak som att bli sedd. Tyvärr är vi ofta så insnöade på enstaka negativa saker som händer omkring oss att vi tillåter detta ta över. Vi gör ett aktivt val att fokusera på det negativa. Om hela dagen, hela veckan, hela året är riktigt bra men så händer det en skitgrej, är det lätt att allt fokus hamnar på det.

Sluta med det! Det finns så väldigt, väldigt mycket som är positivt omkring oss. Greppa det - stort eller litet. Låt dig inte slås ner av idioter eller tillfälliga (eller långvariga) nederlag. Fokusera på det som ger DIG energi. Jag lovar - du kommer att må sååååå mycket bättre (eller lite...och det är ju bättre än inget, eller hur?)!

Del 3- And now to the bloody point!

För att du ska förstå fortsättningen på denna text måste du klicka på denna länken (klippet är bara 1.05).

http://youtu.be/TQrj0SHGuvs

Okej. Tittade du på den nu?
Nehe...sluta läs då, eller klicka på den :-).

Jag har sett klippet tidigare tillsammans med en kollega och tillsammans med min fru (och några gånger ensam). Jag tycker det är kul. Jag ler. Faktum är att den ger mig lite energi. Jag är ganska lättroad, men ändå.

Igår kom jag hem lagom till läggningsdags för barnen. Jag hade lett en utbildning och jag var ganska trött. Det var mörkt, som det är numera, och min sinnesstämning var "trött och hungrig".

Jag tar ett steg in på uppfarten och hör hur ytterdörren slås igen.

Hmm...

Jag ser att det är släckt i, i stort sett, hela huset. Jag når ytterdörren. Jag sticker nyckeln i låset. Vrider om. Öppnar dörren.

Jag hör bara: "NU" och hallen är mörk och tom.

Framför mig i den släckta hallen står två svarta, tända blockljus på golvet likt en portal som jag ska gå igenom. I högtalarna ljuder den klassiska melodin från när Darth Vader (han den där svartklädda snubben i Star Wars med hjälmen, för dig som inte har koll) går in i ett rum.

Det hela var magiskt! För en kort stund var JAG Darth Vader! Jag hade en ytterst häftig hjälm. Jag andades coolt. Jag var kung!

Jag ler stort. Jag skrattar högt. Familjen skrattar. De har lyckats. Jag fylls av energi som jag inte visste fanns i min kropp, trött och hungrig som jag var.

Helt otroligt vad två ljus och en truddelutt kan göra med humöret. Mitt i prick. Något oväntat. En riktig energi-boost!

Jag vänder mig mot min överlyckliga familj. De är fulla av förväntan.

- En Festis tack!
(Har du fortfarande inte kollat klippet, får du faktiskt skylla dig själv ;-)

Love you!

Ludde

PS. I skrivande stund inser jag att jag inte alls var Darth Vader. Jag var "Johan Glans' dream come true" :-D....Good enough! DS.


The man. The myth. The legend. Mr. Darth Vader4 kommentarer: