tisdag 20 september 2016

En ung kvinna i en lång kö

Det var en gång en ung kvinna som stod i en lång, lång kö till bussen. Den unga kvinnan stod inte först i kön. Hon stod heller inte sist. Hon stod någonstans i mitten.

Bussen hade inte kommit. Kön blev längre.

Med andra ord - en helt vanlig fredagseftermiddag på Slussen.

Den unga kvinnan pysslade med sitt. Hon spelade Candy Crush och var inte särskilt medveten om sin omgivning. Hon mådde bra. Det var ju ändå fredag och hon var på väg hem till sin underbare make.

PLÖTSLIGT, från ingenstans kom två unga flickor skuttande längs kön. De skulle också med bussen som ännu ej hade kommit. De hade inte förstått att kön var 50 meter lång. Den unga kvinnan i kön noterade de skuttande flickorna och log lite snett för sig själv. Det var ju ändå fredag, och de såg glada ut.

När flickorna skuttade upp jämnsides med den unga kvinnan stannade de. De tittade framåt, och de tittade bakåt. Samtidigt tittade den unga kvinnan upp. 
Då noterade hon att flickorna nu viskade någonting till varandra. Hennes kvalificerade gissning var att de viskade något i stil med:

- shit vilken lång kö... Vi smyger fram LÄNGST FRAM och låtsas som ingenting så får vi garanterat sittplats.

Den unga kvinnan hörde givetvis inte detta men som sagt, det var en kvalificerad gissning av vad de sa. Två sekunder senare gick flickorna långsamt längs kön och ställde sig lite snett framför den som stod längst fram i kön.

Den unga kvinnan hade nu släppt allt som hade med Candy Crush att göra. Hon var stenhårt fokuserad på flickorna som hon hade mycket starka aningar skulle TRÄNGA SIG I KÖN (alltså den åttonde dödssynden i Sverige). 

Den unga kvinnan kände hur känslorna började ta över. Hon såg sig omkring för att se ifall någon annan sett vad som var på väg att ske. Hon kände sitt hjärta bulta snabbare. Hon kände att det framkallades en viss aggression mot flickorna. Hon ville göra något men hon var paralyserad. Hon kunde ju inte gå fram till dem och riskera förlora sin plats i kön. Hon kunde ju inte heller gå och skälla på dem med risk att bli utskämd framför en 50 meter lång kö.

Så hon stod stilla. Stirrade på dem likt en tjur stirrar på ett rött skynke.

Så kom bussen.

Flickorna gick på FÖRST.

Kvinnan i kön hörde sig själv skratt-frusta lite nervöst "HA" ganska högt.

Fy sjutton liksom. Dödssynd nummer 8 och INGEN SA NÅT.

Kvinnan går på bussen, blänger på tjejerna och sätter sig ner (japp hon fick sittplats).

Hon samlar sina tankar och pulsen sjunker. Fredagskänslan infinner sig igen och sen skickar hon följande sms till sin underbare make:

"Jaha.. Inser att man är både gammal och svensk.. Iallafall i sinnet.. Stod så fint och väntade i långa kön till bussen då två unga tjejer springer fram till mitten av kön, när dom inser att det faktiskt är en så lång kö. Dom ställer sig och pratar sinsemellan och till sist går dom självklart längst fram och ställer sig. Lite vid sidan av står dom.. Tills bussen kommer.. Då kliver dom fram först OCH får komma på först.. Ingen säger något.. Bara släpper fram dom!! Jag både skrattande och fnös för att jag tyckte vad i %}#{\>{$????? 😠. Sen kommer jag på mig själv att jag inte har bråttom någonstans och att alla får plats 😊😜😂😂😂"

...

Sen levde de lyckliga den helgen!

Ludde

PS. Det var jag som var maken. DS


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar