torsdag 24 september 2015

Jag har enbart förlorat saker!


Träning....

Träning...

Min enda träning de senaste åtta åren har varit min gubbandy en gång i veckan. Visst, det "räknas" som träning, men när man klipper en Carlsberg Hof och en näve (en rågad näve) Estrella grillchips direkt efter för att jag tycker att "jag är värd det" så faller hela konceptet.... 

Fast å andra sidan är mitt "koncept" att ha kul. Och som JAG ser det HAR jag kul BÅDE när jag lirar innebandy OCH när jag tar min öl med tilltugg efter.

Jag har inte vågat skriva det innan (trodde aldrig det skulle hålla) men jag har börjat träna. På riktigt. Alltså utöver gubbandyn. Jag har kört i två månader nu. Jag är fortfarande motiverad också. Löpning ca två i veckan med efterföljande styrkeövningar (som INTE inkluderar öl eller chips). 

Det räcker tydligen med en granne som "sparringpartner" så inbillar jag mig själv att allt är på liv och död och att han faktiskt dödar mig om jag inte springer med honom. Alltså, han är världens snällaste granne men tankesättet att han ska bli fullständigt tokig, om jag missar en löprunda, funkar för mig.

Men det där med att man FÅR så mycket genom träning (som "alla" säger) har visat sig inte stämma alls. 

Hittills har jag (nästan) bara förlorat saker.

900 spänn på ett par löpskor är förlorade. Några kilon är förlorade. Suget efter sötsaker är förlorat. Mitt flåsande, när jag gått upp för trappor, är borta. Min dåliga kondis är inte riktigt förlorad än men på god väg. Ett spontant glas vin är som bortblåst (don´t drink and run). Min vattenkonsumtion har ökat vilket i sin tur leder till högre vattenräkningar och slitage på kranen som på sikt FAKTISKT kan resultera i ett helt nytt kök. Och när köket väl är renoverat, måste jag väl fortsätta med resten av huset.... Fattar ni hur mycket det kostar....?

Bara för att man börjat träna lite liksom....

SÅ - Alla ni som också tränar - ni ger och ger och ger men vad får ni tillbaka?

INGET 

(förutom möjligen fullständig tillfredställelse efter ett avslutat träningspass, mer energi, mer glädje, mer ork till annat och kanske nån grej till. Annars - INGET)

Keep smiling. Keep running. Keep reading.

Ludde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar