torsdag 4 december 2014

Sandviken i mitt hjärta!

Är så vansinnigt glad att få ha ett andra hem från Stockholm och jag är så vansinnigt glad att det är good old Sandviken, där bruksmentaliteten är gjutet i sten hos varje medborgare, och att jantelagen är den lag som gäller. Att jag där förra veckan åt julbord i en kiosk för 200kr per person och till dessert erbjöds en After Eight. Så lysande. En After Eight är ju perfekt till kaffet. Jag älskar att Sandviken ligger efter, är lite charmigt "bonnigt" och litet. För mig är det perfekt och jag känner mig precis som hemma.

Var du än går i Sandviken så känner folk varandra, på macken, vid kassan och på stora torget. Alla pratar med varandra och det är familjärt och härligt. Jag har minnen till varje plats där. Jag har kört runt Hotel Princess flera varv och spelat Mr Vain med Culture Beat (vilket jag för övrigt gjorde förra veckan med barnen, vi tog ett par varv och Mr vain spelades på radion, jo den gör det fortfarande, och Ella frågade mig - Får jag säga fan mamma? Jag svarade från förarplatsen att det går bra. Då drar hon ner rutan utan för Prinsan och skriker ut  - Fan vilken bra låt det här är!!! Hela bilen gungade. Kändes bra och helrätt. I bak satt Signe och gungade med i takten.

Vi gick en sväng in på Bilmetro där de gjort ett försök att sälja fler bilar med att boka en trio som vanligtvis kör en julshow i Gävle. Byggt upp en scen och bryggt massa kaffe och serverade pepparkaka. Det var ett tjugotal personer där, inklusive jag, mamma, Ella och Signe.
Showen började  och den var lysande! Helt i min smak. Schlager dängor, glitter, glamor och dans.
Jag och mamma dansade loss framför scenen och Ella och Signe hakade på. Riktigt trevlig eftermiddag.

Jag har sagt till mamma att så snart hon är så gammal så att hon inte kan gå så bygger vi ett litet hus på vår tomt på Värmdö. Då är hon nära oss.

Hon tittar på mig och säger - Aldrig i livet, Sandviken är i mitt hjärta och kommer alltid att vara,  det är här jag är rotad och hemma. Då sitter jag hellre på ett äldreboende på Ängsbacken!

#sandviken #älskasandviken

#köpastugaisandviken #snällaalex #sjötomtkanske??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar