fredag 10 februari 2017

Lifehack! Gratis recept på medicin så här i sjukdomstider!

Ibland känner man liksom inte för det.
Ibland kan det kännas tufft.
Ibland är tröskeln så fruktansvärt hög att det nästan krävs en stege, eller en helikopter för att ta sig över. Det kan ju vara ok om man nu har en stege eller kan flyga helikopter och råkar ha en helikopter stående. Men ofta har man inte det. Inte jag i alla fall. Och stegen står för långt bort så den orkar jag inte hämta.

Det är lätt att låta dessa motgångar påverka en. Det blir som en negativ spiral. Resonemanget blir som "Murphys lag". Om något kan gå fel kommer det förr eller senare göra det.

DÅ. Precis då är det en jäkla ynnest att bli MEDVETEN om var tusan man är på väg. Just då är det en befrielse att ha förmågan att stanna upp en stund och inse att man har ett val. Man har alltid (nästan) ett val. Om man tänker ytterligare någon sekund inser man ganska snabbt att man kanske till och med har 8-10 val.

Men det kräver medvetenhet.

Jag var sjuk för någon vecka sedan. Alltså SJUK. Det var snäppet värre än en "man-cold". Så i stort sett var jag förlorad för alltid. Den negativa spiralen var ett faktum. Det var så SJUKT (fattar ni?) synd om mig. 
Gissa om min fru tyckte jag var en pain in the ass. Japp. Det var nog precis vad jag var. 

Jag var ett offer för sjukdomens makt över min kropp. Jag hade MINST 37.7 i feber och lite ont i halsen och "kraftig" förkylning.

Då bestämde sig min fru helt plötsligt att kolla på 60 minuter stand up med Johan Glans (World tour of Skåne). 

Direkt började jag garva. 30 minuter in kunde jag andas normalt. Halsen tänkte jag inte ens på.

Dagen efter var jag frisk.

DÅ blev jag medveten. Jag har ju hört talas om att "skratt är den bästa medicinen", men att det skulle vara så snabbverkande hade jag ingen aning om. De borde ju nästan rekommendera det när man ringer 1177 istället för den klassiska "ta två alvedon och gå och lägg dig". 

Nästa gång jag börjar känna mig krasslig ska jag testa samma metod. Jag ska garva mig ur misären - MEDVETET. Det kanske blir Johan Glans. Kanske ett eller fem Vänneravsnitt, eller How I met your mother, eller så får någon i familjen googla fram några göteborgsvitsar.
Jag måste ju säkerställa att det inte var en slump första gången. Om inte annat kanske det blir någon form av placebo-effekt och då är det ju klockrent.

Apropå Göteborg. Idag (fredagen den 10 februari) tycker jag att du ska ta tillfället i akt att se dina medmänniskor djupt in i ögonen (alltså riktigt djupt) och gratulera dem på namnsdagen!

Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar