fredag 8 september 2017

Känslor på en flygplats

Flygplatser!

Arrivals. Departures. Besöka. Lämna. Kära återseenden. Ledsamma avsked. Taxichaffisar.
Jag hänger en del på flygplatser och varje gång slås jag av hur mycket känslor som forsar just där. De enda som verkar helt nollställda är den obligatoriska raden av taxichaufförer som ser allmänt uttråkade ut. Även om "uttråkad" kanske är en känsla?!

Jag märker av känslorna, främst i ankomsthallen. Människor står med sina barn, sin släkt eller helt själva. Vissa har en blomsterkvast, andra har nån välkomstskylt eller ballong. 
Alla dessa väntande människor (utom möjligtvis taxichaufförerna) som står där i ankomsthallen har något gemensamt.

EN LÄNGTAN. De längtar. De längtar efter att få träffa någon som betyder något alldeles särskilt för dem. Någon som de varit separerade från lite för länge. Oavsett om de varit ifrån varandra nån dag, vecka, månad eller år, så har det helt klart gått för lång tid.

Att se hoppet i allas ögon så fort de automatiska dörrarna går upp är smått magiskt.
När just deras "person" kommer ut genom dörrarna är det ännu mer magiskt. Känslorna är "all over the place". Glädjetårar rinner. Människor skrattar. Man kramar varandra. Energin slår i taket. Ibland står de några meter från varandra och bara iakttar varandra som om de står i en dröm. De tror inte att det är sant - ÄNTLIGEN! 

Många passagerare som inte har någon som tar emot i ankomsthallen brukar givetvis bara gå förbi. Jag, stannar upp en stund, och insuper lite Oxytocin. Det mår man bra av har jag hört :-) 

Sen har vi då avgångshallen. Jag har skrivit om en avgångshall i ett tidigare inlägg "En pappa vinkar adjö" (läs det här om du inte har nåt bättre för dig: http://stannauppenstund.blogspot.se/2016/11/en-pappa-vinkar-adjo.html?m=1), och jag tror jag inte har så mycket mer att tillägga där. Känslorna är "all over the place" där också men längtan byts ofta ut mot en ännu starkare längtan. 
En längtan till nästa gång man ska ses. Med den stora skillnaden att när det är i avgångshallen så vet man att det kommer att dröja. 
Ibland vet man hur länge. 
Ibland inte. Oavsett om de kommer att vara ifrån varandra nån dag, vecka, månad eller år, så är det helt klart för lång tid.

Kram på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar