fredag 20 mars 2015

Ropsten - 1 min

För ungefär 15 år sedan när jag bodde på fashionabla Södermalm, lovade jag mig själv att aldrig springa till en buss, tunnelbana eller annat kollektivt färdmedel, om det redan stod vid hållplatsen/perrongen. I Stockholm kommer det nämligen alltid en ny buss/tunnelbana inom max 15 min (och om man skulle råka ut för att få vänta i 15 min ska man ha en riktig otur).

Idag glömde jag visst mitt löfte tillfälligt...även om jag, till mitt försvar, inte sprang....det var mer en sån där gångstil man har i tävlingsgrenen "gång". Men TANKEN att springa fanns där och det är minsann inte bra... Det är ju, som bekant, TANKEN SOM RÄKNAS.

Jag kommer upp på tunnelbaneperrongen på Slussen. Klockan är 07.11. Det står ett tåg inne. Jag kommer på mig själv att mina steg har ökat takten. Jag blir helt plötsligt inställd på att jag SKA på tåget.

Jag går snabbare och snabbare (men enligt min bedömning, så här i efterhand, sprang jag INTE).

När jag kommer fram till dörren stängs den precis framför näsan.

Jag svär.

Jag kommer på mig själv igen.... Jag svor. Jag svor för att jag missade ett tåg. På Slussen.

Jag tittar upp på tavlan.
"Ropsten 1 min". Känns överkomligt.Så jäkla onödigt att spilla energi på något så dumt som att försöka hinna med ett tåg, när nästa går om en minut. Så dumt!

Så stanna upp en stund. Ta det lugnt. Det går fler tåg (bokstavligen). Stressa inte i onödan. Ta hand om dig själv. Fokusera din energi på det som är viktigt för dig. Tåg är inte viktiga!

Ett exempel på att få lite positiv energi (eller skadeglädje, beroende på hur man ser det) är att verkligen stanna upp och observera de andra stressade stackarna som blir riktigt förbannade för att de missar ett tåg när nästa går om 1-2 minuter. DET är underhållning.

Idag stod jag för underhållningen! Men jag gör inte om det. Inte de närmsta 15 åren i alla fall.

Trevlig helg!
Trevlig vårdagjämning!
Trevlig solförmörkelse!
Trevlig rocka-sockorna-dag!
Trevlig resa!

Ludde


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar