söndag 11 maj 2014

Drömmar och tankar

Godmorgon söndag!
Jag hade en dröm i natt och den innehöll allt (utom hundar som åker rulltrappa dock som i Luddes fall) Galen, konstig, härlig och sjuk på samma gång. Bla en rottweiler som bet i mitt ben och som jag (precis som Ceasar Milan) bara schyssade bort, alla runtom blev imponerade och tittade beundrande på mig, själv agerade jag bara naturligt, ryckte på axlarna med en lite frånvarande blick. Drömmen innehöll också en tur på världens högsta berg och dalbana och den var mycket trevlig.

Att jobba med hundar är faktisk en dröm jag har på riktigt. En av många. Min omgivning börjar sakta att tröttna på mig och mina drömmar och jag förstår dom. Under lunchen med svärmor igår berättade jag att jag har hittat en restaurang. Jag tog ett andetag i ansats att fortsätta då hon snabbt avbröt med orden - köp bara köp Jennie jag orkar inge mer....och tittade trött på Alex för att få medhåll. Hon hade tröttnat på att lyssna och det har stackars Alex gjort för länge sedan. Jag har idéer för allt, funderar alltid på hur saker kan bli bättre eller så är jag förbannad för att saker är så dåliga. Men jag tycker alltid. Om nåt. Så där som gamla människor gör, precis så är det.

På Värmdö har jag tex stenkoll på alla affärsöverlåtelser och har funderat ut en affärside i varje lokal. Jag har också bra koll på hemnet. Min granne som driver ett Bjurfors sa till mig - Jennie varför prenumererar du inte istället, då får du alla nya objekt direkt i mailen. Jag svarade att det blir tråkigt så, eftersom jag nu kan genom att titta på prickarna på översiktskartan se vilka objekt som kommit in senast. Och prickarna är flera hundra, i färgkoder beroende på om det är en tomt, fritidshus eller villa.
I know them all.

Jag fick ett sms häromverkan från en kompis som frågade om jag visste något om Hagaberg (ett område här på Värmdö) Jag svarade henne -  du menar det gula huset med pool?  Du är fan inte klok fick jag till svar : = )
Det jag inte har berättat för henne och som bekräftar mitt hemnet knarkande ytterligare är att jag dessutom har varit på en visning på en sjötomt, tyckte att huset skulle passa henne perfekt så var liksom tvungen. Tänk om. Tänk om hon snart smsar mig och frågar om jag vet något om Kolvik och jag svarar.  - Du menar den vita villan med sjötomt? Har redan varit på visning och tyvärr inget för er.
Det är på riktigt sjukt.

Funderingar i övrigt....nedan.

Bestämmer mig varje gång jag är mätt att det är slut på socker och kolhydrater
Bestämmer mig varje gång jag är hungrig att det är skit samma
Tycker att livspusslet inte är så farligt som alla säger, än så länge
Är genuint oroad för gifter i maten och köper mestadels ekologiskt
Vill starta en kampanj mot förskolor att endast ge barnen ekologisk frukt
Rädd för cocktaileffekten när det gäller våra barn
Rädd för cancer
Försöker förstår varför jag röstade på moderaterna när jag egentligen tror på något annat.
Försöker också förstå varför vi i väst förbrukar och tär på jordens resurser, har mat i massor, bostäder, sjukvård, skola och trygghet. Men vill absolut inte släppa i dom män, kvinnor och barn i världen som har det sämre, som flyr naturkatastrofer eller krig. Att det vidriga tänket sprids gör mig djupt oroad inför de kommande 50 åren.
Förstår inte heller att de som har allt vill ha ännu mer, att de som redan tjänar mycket känner sig som offer eftersom vi i Sverige har höga skatter. Hur är det möjligt? jag kan inte förstå. Hur mycket vill människan ha egentligen? Skatter är bra. Att dela är bra, det är ju det vi hela tiden lär och säger till våra barn.
Längtar efter semester och sommar ska köpa ett litet växthus och odla tomater

Frågade min kollega vad hon gör i helgen hon svarade att det var koutsläpp, själv svarade jag att jag ska köpa en högtryckstvätt. Vi tittade på varandra och skrattade. Vad hände egentligen? Inga galna upptåg med kompisar eller drinkar i barer? Nej, förmodligen somnar vi till ett avsnitt av Madmen.
Men, var sak har faktiskt sin tid och jag som är kvällstrött är nöjd med en högtryckstvätt och hade gärna gått på ett koutsläpp.

Ok nu har jag tjabblat nog. Jag måste ut med hunden som ligger och tittar på mig. På promenad brukar det lossna riktigt bra idéer. När Alex vaknar ska jag berätta alla. I detalj. Med passion.

Ha en bra söndag!

1 kommentar: